2018. évi Schay Géza-díjat Pekkerné Jakab Emma, a Friedrich Péter-díjat Ulbert István kapta a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából megrendezésre kerülő tudományos rendezvényen

Interdiszciplinaritás a természettudományban címmel a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából megrendezésre kerülő tudományos előadó nap és díjátadó ünnepség alkalmával idén 4. alkalommal került átadásra az MTA TTK által alapított Schay Géza és Friedrich Péter szakmai díjak. A kutatóközpont vezetése a jogelőd intézmények igazgatóinak nevét viselő díjakat 2015-ben alapították.

A 2018. évi Schay Géza-díjat Pekkerné Jakab Emma , a Friedrich Péter-díjat Ulbert István kapta a hazai és nemzetközi szinten is elismert, kimagasló kutatói munkájuknak az elismeréseként.

A Schay Géza-díjat a kémiai tudományok területén, a Friedrich Péter-díjat a biológiai tudományok területén elért kimagasló kutatói munkáért adományozzák.

A díjakat Pokol György főigazgató adta át és a rendezvényen a díjak névadóinak családjából Schay Zoltán,  Friedrich Péterné is részt vettek.

 

 

 

2018-12-12T16:40:41+00:00 2018. november 14.|Aktuális hírek|
X