|   Küldés emailben

Állatház
A Molekuláris Farmakológiai Intézet egerek és patkányok tartására alkalmas állatházzál rendelkezik. Az állatház lehetővé teszi a rágcsálók rövid idejű tartását mindazon csoportok számára, amelyek sejtekkel, szövetekkel dolgoznak. A kísérleti állatok tartása és felhasználása az Európa Tanács előírásai (1986 november 24; 86/609/EEC) és a Magyar Állatvédelmi Törvény (1998) alapján történik.


Fehérje Laboratórium
A Fehérje Laboratórium a Molekuláris Farmakológiai Intézet központi laboratóriuma. Célja, hogy az Intézetben folyó molekuláris biológiai irányultságú kutatásokhoz a szükséges infrastrukturális hátteret biztosítsa. A jelenlegi m”uszerpark lehet”ové teszi tetsz”oleges célfehérje rekombináns módon, milligramm mennyiségben történ”o el”oállítását. Ehhez rendelkezésre állnak a célfehérje cDNS-ének és expressziós vektorokba való ültetéséhez szükséges molekuláris biológiai készülékek és reagensek, a fehérjék gyártásához szükséges prokarióta és eukarióta expressziós rendszerek (E.Coli, SF9/baculovírus, eml”os sejtkultúrák) illetve a fehérjék tisztításához szükséges berendezések.


Radioanalitikai Laboratórium
A Központi Radioanalitikai Laboratóriumban az intézet tudományos csoportjai radioaktív minták vizsgálatát végezhetik. A laboratórium béta-sugárzó anyagok (pl. H-3, C-14) meghatározására alkalmas folyadék szcintillációs készülékekkel és … rendelkezik. Intézeti Sugárvédelmi Szolgálat segíti az itt folyó radioanalitikai munkákat. A Szolgálat fő feladata az atomenergia békés alkalmazásának felügyelete, a kutatók illetve a hatóságok felé történő információ-szolgáltatás, valamint a sugárveszélyes tevékenység végzéséhez szükséges engedélyek beszerzése.