Könyvtár

Könyvtár 2019-07-17T09:59:29+00:00

Könyvtári katalógus

 

2019-re az MTA TTK által megrendelt online folyóirat előfizetések

1) MTA Könyvtáron (EISZ) keresztül (tájékoztató):

Az alábbi listában a jelzett kiadók folyóirataiban történő publikálás esetén az MTA TTK-s affiliációval rendelkező levelező szerzők 2019-ben elfogadott cikkei a megjelenés pillanatától kezdve nyílt hozzáféréssel jelennek meg minden további költség nélkül. Általánosságban elmondható a megállapodásokról, hogy az original article és a review paper típusú publikációkra érvényesek, a cikkek Creative Commons CC-BY licenc alatt jelennek meg. A szerzőknek az eddig megszokott módon kell beküldeniük a cikkeket a kiadókhoz, ügyelve az MTA TTK-s email cím használatára, majd nyilatkozni kell az open access megjelenésről (hibrid folyóirat esetében), valamint a Creative Commons licencről (CC-BY). A pontos feltételek és a szerzői útmutatók a kiadók alábbi open access (OA) tájékoztatóiban találhatók.

2) MTA TTK saját kiírású közbeszerzésén keresztül:

American Institute of Physics:

Annual Reviews:

Massachusetts Institute of Technology (MIT) Press:

The American Society for Pharmacology and Experimental Therapeutics (ASPET):

Elsevier:

Psychoanalytic Electronic Publishing:

A korábbi, jelenleg is elérhető előfizetésekről itt tájékozódhatnak.

2019-től nem elérhető az Elsevier kiadó ScienceDirect és Scopus adatbázisa, bővebb információt erről itt találnak. A Scopus helyett a cikkek bibliográfiai és idézettségi adatainak keresésére alkalmas a Dimensions adatbázis ingyenes bibliográfiai modulja, amelyről részletesebb leírás található itt.

Amennyiben olyan tartalmat keresnének, amelyre az MTA TTK nincs előfizetve, érdemes rákeresni DOI azonosító alapján a Compass adatbázisban, ahonnan ha a cikknek van ingyenes elérhetőségű verziója, az közvetlenül letölthető. Illetve további hasznos információkat találnak itt.

X